ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΦΥΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΤΟΙ


Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες φυτών, που ορισμένοι δε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες τους. Ας αναφέρουμε σιγά σιγά εν συντομία κάποιες πληροφορίες γι' αυτές.

ΠΑΧΥΦΥΤΑ
Είναι μια οικογένεια φυτών, σχετικά μικρών σε μέγεθος κι ανάπτυξη, με χοντρά φύλλα, στα οποία αποθηκεύουν ποσότητες νερού. Αυτή η ικανότητα των φυτών τα δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Μπορούν να ρυθμίσουν από μόνα τους την τροφοδοσία σε νερό και μπορούν να μείνουν χωρίς πότισμα για μεγάλα διαστήματα. Σε αυτό βοηθάει και το οτι οι ρίζες εφόσον δε βρίσκονται σε βάθος, μπορούν να δέχονται απευθείας ακόμη και μια σταγόνα νερό ώστε να την αξιοποιήσουν. Επίσης ο φλοιός τους είναι ιδιαίτερα σκληρός κι ανθεκτικός. Σε συνδυασμό με τα αγκαθάκια και τη χνουδωτή υφή πάνω στα φύλλα βοηθάει στο να μην υπάρχουν απώλειες νερού.


ΚΑΚΤΟΙ
Οι κάκτοι είναι μέρος των παχύφυτων. Έχουν πολύ μικρή απαίτηση σε νερό. Σε αντίθεση βέβαια με τα υπόλοιπα παχύφυτα, τα φύλλα είναι σε βελονοειδή μορφή. Δε χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, έχουν ανθεκτικό φλοιό και η φροντίδα τους είναι μια ευχάριστη διαδικασία χωρίς άγχος μη καταστραφούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :