ΣΚΥΛΆΚΙ ΦΥΤΌ

 Τα θυμάμαι χαρακτηριστικά κάθε φορά που επισκεπτόμουν την μονοκατοικία της γιαγιάς, τα έκοβα και έπαιζα με το στόμα τους. Μωβ και κόκκινα δίπλα σε άλλα ασπροκίτρινα ανθισμένα λουλούδια. 
 Ήταν σημεία που ξεχώριζαν κάθε φορά. Η λατινική τους ονομασία είναι Antirrhinum majus. Είναι καλλωπιστικά φυτά που θέλουν πολλοί να έχουν στο μπαλκόνι τους. Επίσης συναντάται με την ονομασία λαγουδάκι ή λυκόστομο, λόγω της ιδιαιτερότητας του. Το φυτό είναι ετήσιο με ύψος που ποικίλει και μπορεί να φτάσει κι ένα μέτρο και υπάρχει μεγάλη χρωματική ποικιλότητα.

Τι θέλει το σκυλάκι;
 Το σκυλάκι χρειάζεται ήλιο, όσο περισσότερος τόσο καλύτερα. Επίσης ζητάει αρκετό νερό γι' αυτό ποτίζουμε σχεδόν κάθε μέρα που βρίσκουμε στεγνό το χώμα του. Δεν είναι απαιτητικό από το έδαφος και δε διατρέχει ιδιαίτερους κινδύνους από ασθένειες κτλ. Χρειάζεται κλάδεμα των παλιών ανθών για να βοηθηθεί στην ανάπτυξη του.


Μπορούμε να το φυτέψουμε κυρίως σε περιόδους με μη ψυχρό κλίμα και αυτά θα ανθίσουν λίγους μήνες μετά, πάλι με ζεστό ή ανοιξιάτικο κλίμα. Κατά τη χειμερινή περίοδο ξεραίνεται γι' αυτό το ξεριζώνουμε και κρατάμε τους σπόρους για να τους φυτέψουμε την επόμενη περίοδο.  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια :