ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

φαρμακευτικα φυτα

Τα αρωματικά κι φαρμακευτικά φυτά, τα τελευταία χρόνια, έχουν την τιμητική τους. Ο κυριότερος λόγος είναι το φθηνό κόστος λειτουργίας κι ανάπτυξης των φυτών με καλές απολαβές.
Τέτοια φυτά είναι ο βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, βουνίσιο τσάι, γιασεμί, γλυκάνισος, δάφνη, θυμάρι, δίκταμο, κορίανδρος, κάππαρη, κρόκος Κοζάνης, κύμινο, λεβάντα, μάραθος, μελισσόχορτο, μαντζουράνα, μέντα, σάλβια σκλάρεα, σπάρτο, ύσσωπος, χαμομήλι, φασκόμηλο και τριανταφυλλιά. 


Σε πολλά είδη δεν ισχύει απόλυτα το ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις στην καλλιέργεια τους. Για παράδειγμα ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα άνθος πολύ ελαφρύ και ιδιαίτερο, του οποίου η συγκομιδή είναι επίπονη και μαζεύεται χέρι χέρι. Το καλό είναι ότι υπάρχουν κάποιες επιδοτήσεις κατά καιρούς που βοηθούν όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Σε ότι αφορά τα διάφορα προγράμματα που τρέχουν, δε θα αναφερθώ, γιατί με μια αναζήτηση στο Google θα βρείτε αυτό που ψάχνετε με την ανάλογη ενημέρωση. 

Το καλό σε μια τέτοια επένδυση είναι ότι υπάρχει και η δυνατότητα μεταποίησης είτε σε αποξήρανση είτε σε αρωματικά έλαια ή φαρμακευτικές χρήσεις. Μπορείτε να ενημερωθείτε απευθείας από το υπουργείο για τρέχοντα θέματα στο minagric.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :