ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ

Μια καλλιέργεια που πολλοί ταυτίζουν με την βιολογική. Είναι μια διαφορετική μέθοδος που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε ένας Ιάπωνας κύριος ονόματι Fukuoka Masanobu, γι' αυτό και ταυτόχρονα λέγεται μέθοδος Φουκουόκα. 

Σύμφωνα με την φυσική καλλιέργεια γίνεται ταυτόχρονη σπορά πολλών ειδών φυτά, τα οποία συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. 




Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι η τοποθέτηση πολλών ειδών σπόρων μέσα σε μπαλίτσες από πηλό που δημιουργούμε από χώμα και πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτα στερεά μορφή. Τις απλώνουμε στο έδαφος διάσπαρτα κι εκεί τελειώνει το έργο μας. 


Η στερεά μορφή του πηλού προστατεύει τους σπόρους από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα πουλιά, μέχρι τη στιγμή που θα πέσει η πρώτη βροχή και θα ξεκινήσει η ανθοφορία. Όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο το κάθε φυτό απαιτεί διαφορετικό τύπο εδάφους, γι' αυτό και το τελευταίο επιλέγει ποιοί σπόροι θα αναπτυχθούν και ποιοί όχι. Ούτε λιπάσματα ούτε φάρμακα, όλα είναι περιττά

Το έδαφος θα αναπτύξει και άγρια βλάστηση και κατ' επέκταση το ανάλογο ζωικό βασίλειο με τα διάφορα έντομα, που θα συμβάλλουν στην ομαλή κατανομή των θρεπτικών ουσιών. 

Η τελική εικόνα θα μοιάζει με ένα μικρό δασάκι, που θα δώσει όμως φυσικά αρώματα και γευστικούς καρπούς, που δε θα βρούμε σε άλλο είδος καλλιέργειας. 







-->


 Δείτε το παρακάτω βίντεο σχετικά με την φυσική καλλιέργεια

Δεν υπάρχουν σχόλια :